Marinovaná tekvica v misopaste

Marinovaná tekvica v misopaste

Tento týždeň varíme s kreatívnym kuchárom Vojtechom Véghom obľúbené špeciality, ktoré pripravoval hosťom v jeho vegánskej reštaurácii v Kambodži. Beáte Repíkovej povedal najskôr čo si jeho zákazníci najčastejšie objednávali?

Marinovaná tekvica v misopaste Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Potrebujeme: 

  • tekvicu - pre 4 osoby cca  1 kg
  • miso pastu - japonskú fermentovanú pastu zo sójových bôbov
  • kyslú nakladanú zeleninu podľa chuti  
  • cesnakový olej

 
Postup:

Tekvicu nakrájame na plátky. Plátky tekvice potrieme miso pastou. Dáme ju do chladničky na 24- 48 hodín. Potom miso pastu zoškriabeme z tekvice a pečieme ju v rúre s cesnakovým olejom. Napokon k nej pridáme omáčku a kyslú nakladanú zeleninu – podľa vlastnej chuti.  
Prajeme Vám dobrú chuť.

Autor: Beáta Repíková

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame