Tento týždeň varíme s kreatívnym kuchárom Vojtechom Véghom obľúbené špeciality, ktoré pripravoval hosťom v jeho vegánskej reštaurácii v Kambodži. Beáte Repíkovej povedal najskôr čo si jeho zákazníci najčastejšie objednávali?
Marinovaná tekvica v misopaste Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujeme:
- tekvicu - pre 4 osoby cca 1 kg
- miso pastu - japonskú fermentovanú pastu zo sójových bôbov
- kyslú nakladanú zeleninu podľa chuti
- cesnakový olej
Postup:
Tekvicu nakrájame na plátky. Plátky tekvice potrieme miso pastou. Dáme ju do chladničky na 24- 48 hodín. Potom miso pastu zoškriabeme z tekvice a pečieme ju v rúre s cesnakovým olejom. Napokon k nej pridáme omáčku a kyslú nakladanú zeleninu – podľa vlastnej chuti.
Prajeme Vám dobrú chuť.
Autor: Beáta Repíková