Kurací paprikáš s lečom a hráškovou ryžou

Kurací paprikáš s lečom a hráškovou ryžou

Maďarská národná kuchyňa.

Kurací perkelt a paprikáš patria medzi obľúbené jedlá. Dokonca pravý maďarský paprikáš si získal domovské právo aj v západnej Európe, keď slávny francúzsky kuchár Escoffier koncom 19. storočia zaviedol toto tradičné maďarské jedlo do menu v Grand hoteli v Monte Carle. Preto ďalší recept z národnej maďarskej kuchyne patrí dnes kuraciemu paprikášu. O jeho príprave sa rozprával Dalibor Uhlár so špecialistom na maďarskú kuchyňu Ľudovítom Koššárom alias Luigim. 

Kurací paprikáš s lečom a hráškovou ryžou Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Na prípravu potrebujeme: 4 kusy kuracích stehien alebo štvrťky kuraťa, 500 g papriky (môže byť červená alebo zelená), 500 g rajčín, 1 cibuľu, feferónku, hrášok a ryžu.

Postup: Na oleji alebo masti trochu opražíme kúsky kuraťa, posypeme červenou mletou paprikou, podlejeme vodou a varíme, kým mäso nezmäkne. Potom mäso vyberieme a do výpeku dáme pokrájanú cibuľu, papriky a rajčiny a pripravíme si takto lečo. Potom vrátime späť do hrnca so šťavou a lečom mäso a necháme ešte jedenkrát prejsť varom. Podávame s hráškovou ryžou, ktorú si pripravíme klasickým spôsobom, keď do ryže pred udusením pridáme hrášok.

Dalibor Uhlár

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame