Vegánske pusinky

Vegánske pusinky

Kreatívny šéfkuchár Vojtech Végh, s ktorým tento týždeň varíme v našej kuchyni - nazbieral bohaté skúsenosti v gastronómii keď sa rozhodol otvoriť si vegánsku reštauráciu v Kambodži. Myslí aj na tých, ktorí si radi pomaškrtia ale majú intoleranciu na bielok. Dnes nám spolu s Beátou Repíkovou pripravia sladké pusinky bez toho aby sme miešali sneh z bielkov nad parou. Vojtech Végh už vysvetľuje.

Vegánske pusinky Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Potrebujeme len cukor a  aguafabu / teda  vodu zo strukoviny môže byť z cícera, alebo z fazule. Cícerovú vodu nalejte do mixéra a šľaháme 10 minút. Cícerovú vodu získame varením strukovín, ale aj zo zaváraného cícera. Voda z konzervy by však masla obsahovať iba cícer, vodu a soľ. Potom do aguafaby za stáleho šľahania pridávame cukor a šľaháme ďalších 10 minút. Vznikne pevná lesklá hmota. Skontrolujeme ju prevrátením nádoby a ak pevne drží – tvarujeme ju cukrárskym vreckom na pusinky na plech, ktorý vystelieme papierom na pečenie. Plech potom vložíme do rúry a pusinky/alebo merang z aguafaby a pečieme pri 100°C približne 2-4 hodiny. Zajtra pripravíme a podávame marinovanú údenú tekvicu v misopaste.

Autor: Beáta Repíková

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame