Založil prvú vegánsku zero-waste reštauráciu na svete - v Kambodži. Mladý a kreatívny šéfkuchár Vojtech Végh Dnes učí variť chutne a bez odpadu študentov Stredných odborných škôl gastronómie a hotelových služieb a spolu s Beátou Repíkovou nám teraz pripraví vegánsku bešamelovú omáčku so zapekanými cestovinami. Ako sa bude líšiť od tej tradičnej?
Vegánska bešamelová omáčka s cestovinami Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujeme:
- olivový olej
- rastlinné mlieko
- bezlepkovú múku najlepšie bezlepkový mix
- tvrdý syr
- soľ
- muškátový oriešok
- cestoviny
Postup:
V hrnci zohrejeme olivový olej, dáme pozor aby nezovrel, do vlažného oleja pridáme bezlepkovú múku a intenzívne miešame aby sa nám nevytvorili hrčky. Zvlášť zohrejeme rastlinné mlieko, vlejeme ho do oleja s múkou a opäť poriadne miešame Vytvoríme tak základ omáčky. Pridáme do nej syr, soľ a muškátový oriešok. Medzitým si uvaríme cestoviny s ľubovoľnou zeleninou, na plechu ich polejeme pripravenou bešamelovou omáčkou. Cestovinu potom zapekáme 30 minút - pri teplote 180 stupňov. Zajtra si pripravíme vegánske snehové pusinky z aquafaby.