Vegánska bešamelová omáčka s cestovinami

Vegánska bešamelová omáčka s cestovinami

Založil prvú vegánsku zero-waste reštauráciu na svete - v Kambodži. Mladý a kreatívny šéfkuchár Vojtech Végh Dnes učí variť chutne a bez odpadu študentov Stredných odborných škôl gastronómie a hotelových služieb a spolu s Beátou Repíkovou nám teraz pripraví vegánsku bešamelovú omáčku so zapekanými cestovinami. Ako sa  bude líšiť od tej tradičnej?

Vegánska bešamelová omáčka s cestovinami Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Potrebujeme:

  • olivový olej
  • rastlinné mlieko
  • bezlepkovú múku najlepšie bezlepkový mix
  • tvrdý syr
  • soľ
  • muškátový oriešok
  • cestoviny 


Postup:

V hrnci zohrejeme olivový olej, dáme pozor aby nezovrel, do vlažného oleja pridáme bezlepkovú múku a intenzívne miešame aby sa nám nevytvorili hrčky. Zvlášť zohrejeme rastlinné mlieko, vlejeme ho do oleja s múkou a opäť poriadne miešame Vytvoríme tak základ omáčky. Pridáme do nej syr, soľ a muškátový oriešok. Medzitým si uvaríme cestoviny s ľubovoľnou zeleninou, na plechu ich polejeme pripravenou bešamelovou omáčkou.  Cestovinu potom zapekáme 30 minút - pri teplote 180 stupňov. Zajtra si pripravíme   vegánske snehové pusinky z aquafaby.

Autor: Beáta Repíková

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame