Vyprážaný chlieb na chlebe

Vyprážaný chlieb na chlebe

Tento týždeň Vám ponúkneme v našom  Kulináriu recepty Vojtecha Végha. Jeho recepty nájdeme aj v knihe ktorú pripravil ako učebnú pomôcku pre kuchárov, ktorých učí variť chutne a bez odpadu. Neodhodíme ani stonku a dokonca zužitkujeme aj chlieb či zeleninový vývar, ktorý nám zostal po víkende. Beáta Repíková je už v našej rozhlasovej kuchyni s Vojtechom Véghom a pripravujú vyprážaný chlieb na chlebe. Ako vznikol tento recept?

Vyprážaný chlieb na chlebe Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Potrebujeme:

  • chlieb, ktorý nám zostal z predchádzajúcich dní
  • 150 gramov reďkoviek s listami
  • 100 gramov nakladaných stoniek z kôpru
  • olivový olej
  • soľ
  • zeleninový vývar - čerstvý alebo už predpripravený
  • 6 krajcov čerstvého chleba


Postup:

Najskôr si pripravíme nátierku – starý chlieb  nakrájame, osmažíme a rozmixujeme so zeleninovým  vývarom. Potom pridáme  pyré z pečeného cesnaku. Hotovú nátierku navrstvíme na chlieb, na nátierku poukladáme nakladané stonky z kôpru ktoré potom posypeme smaženými  listami z reďkovky. Na vyprážaný chlieb na chlebe môžeme použiť aj stonky z inej zeleniny ak nám zostala po víkende. Zajtra podávame bešamelovú omáčku so zapekanými cestovinami.

Autor: Beáta Repíková

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame