Tento týždeň Vám ponúkneme v našom Kulináriu recepty Vojtecha Végha. Jeho recepty nájdeme aj v knihe ktorú pripravil ako učebnú pomôcku pre kuchárov, ktorých učí variť chutne a bez odpadu. Neodhodíme ani stonku a dokonca zužitkujeme aj chlieb či zeleninový vývar, ktorý nám zostal po víkende. Beáta Repíková je už v našej rozhlasovej kuchyni s Vojtechom Véghom a pripravujú vyprážaný chlieb na chlebe. Ako vznikol tento recept?
Vyprážaný chlieb na chlebe Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujeme:
- chlieb, ktorý nám zostal z predchádzajúcich dní
- 150 gramov reďkoviek s listami
- 100 gramov nakladaných stoniek z kôpru
- olivový olej
- soľ
- zeleninový vývar - čerstvý alebo už predpripravený
- 6 krajcov čerstvého chleba
Postup:
Najskôr si pripravíme nátierku – starý chlieb nakrájame, osmažíme a rozmixujeme so zeleninovým vývarom. Potom pridáme pyré z pečeného cesnaku. Hotovú nátierku navrstvíme na chlieb, na nátierku poukladáme nakladané stonky z kôpru ktoré potom posypeme smaženými listami z reďkovky. Na vyprážaný chlieb na chlebe môžeme použiť aj stonky z inej zeleniny ak nám zostala po víkende. Zajtra podávame bešamelovú omáčku so zapekanými cestovinami.