Dnes vám ponúkneme recept na plnené hroznové listy, nazývané aj warajnab. Môžeme hroznové listy nahradiť kelovými, alebo kapustnými listami? Opýtala sa Viera Horáková pani Dariny, ktorá dlhší čas žila v Kuvajte.
Plnené hroznové listy Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujeme:
- 50 stredne veľkých hroznových listov
- hrnček guľato zrnnej ryže
- 250 gramov mletého hovädzieho mäsa
- paradajkový pretlak
- koreniny
- vývar
- kôpor
- petržlenovú vňať
- citrón
- 2 paradajky
Postup:
Listy umyjeme a sparíme v horúcej vode. Najprv si pripravíme plnku: mäso opečieme, pridáme kôpor, petržlenovú vňať, koreniny a ryžu. Do hrnca uložíme pár listov, na plátky nakrájaný citrón a paradajky. Hroznové listy naplníme plnkou a zabalíme, vložíme do hrnca a zalejeme vývarom, ktorý sme zmiešali s paradajkovým pretlakom. Varíme asi hodinu na miernom ohni. Zajtra si pripravíme egyptský falafel.