Plnené hroznové listy

Plnené hroznové listy

Dnes vám ponúkneme recept na plnené hroznové listy, nazývané aj warajnab. Môžeme hroznové listy nahradiť kelovými, alebo kapustnými listami? Opýtala sa Viera Horáková pani Dariny, ktorá dlhší čas žila v Kuvajte.

Plnené hroznové listy Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Potrebujeme:

  • 50 stredne veľkých hroznových listov
  • hrnček guľato zrnnej ryže
  • 250 gramov mletého hovädzieho mäsa
  • paradajkový pretlak
  • koreniny
  • vývar
  • kôpor
  • petržlenovú vňať
  • citrón
  • 2 paradajky


Postup:

Listy umyjeme a sparíme v horúcej vode. Najprv si pripravíme plnku: mäso opečieme, pridáme kôpor, petržlenovú vňať, koreniny a ryžu. Do hrnca uložíme pár listov,  na plátky nakrájaný citrón a paradajky. Hroznové listy naplníme plnkou a zabalíme, vložíme do hrnca a zalejeme vývarom, ktorý sme zmiešali s paradajkovým pretlakom. Varíme asi hodinu na miernom ohni. Zajtra si pripravíme egyptský falafel.

Autor: Viera Horáková

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame