Po celý tento týždeň pripravujeme jedlá, ktoré pre vás vybrala pani Darina, ktorá v Kuvajte žila 5 rokov. Jedlo, ktoré si dnes uvaríme dôverne poznáte. Veď kto by nepoznal plnenú papriku. Ako sa však dozvedela Viera Horáková, machši chutí trocha ináč.
Orientálne machši Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujeme:
- 250 gramov mletého hovädzieho mäsa
- 1 hrnček guľato zrnnej ryže
- kôpor
- paradajkový pretlak
- čierne korenie
- soľ
- vegeta
- majoránka
- vývar, alebo bujón
- papriky
Postup:
Na oleji mäso opečiete, pridáte ryžu, kôpor, pretlak, korenie, soľ, vegetu, majoránku. Zmes premiešate a naplníte ňou papriky, ktoré uložíte do hrnca na stojato a zalejete vývarom. Varíte na miernom ohni asi 40 minút. Zajtra si spolu pripravíme varajnab, alebo plnené hroznové listy.
Autor: Viera Horáková