Keď patríte k ľuďom, ktorí radi objavujú nové chute, potom si tento týždeň prídete na svoje. Pani Darina vám ponúkne orientálne jedlá. Podľa čoho ich vyberala? Opýtala sa Viera Horáková.
Bešamel s tekvicou Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujete:
- lyžicu masla
- 4 lyžice hladkej múky
- mlieko
- 2 vajcia
- 2 bujóny
- čierne korenie
- muškátový kvet
- strúhanku
- cukety, alebo tekvicu
- mleté hovädzie mäso
Postup:
Mäso opečieme na oleji s korením , so soľou a muškátovým kvetom. Potom si pripravíme bešamel. Na masle opražíme hladkú múku, pridáme mlieko a premiešame. Pridáme vyšľahané vajíčka a opäť premiešame. Nakoniec pridáme bujón, čierne korenie a znova premiešame. Plech vymastíme, posypeme strúhankou a vrstvíme: bešamel, na plátky nakrájaná cuketa, mäso, cuketa, bešamel. Na vrch dáme kúsky masla a posypeme strúhankou. Pečieme v rúre 40 minút pri 200 stupňoch. Zajtra si pripravíme machši, alebo plnenú papriku.