Bešamel s tekvicou

Bešamel s tekvicou

Keď patríte k ľuďom, ktorí radi objavujú nové chute, potom si tento týždeň prídete na svoje. Pani Darina vám ponúkne orientálne jedlá. Podľa čoho ich vyberala? Opýtala sa Viera Horáková.

Bešamel s tekvicou Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Potrebujete:

  • lyžicu masla
  • 4 lyžice hladkej múky
  • mlieko
  • 2 vajcia
  • 2 bujóny
  • čierne korenie
  • muškátový kvet
  • strúhanku
  • cukety, alebo tekvicu
  • mleté hovädzie mäso


Postup:

Mäso opečieme na oleji s korením , so soľou a muškátovým kvetom. Potom si pripravíme bešamel. Na masle opražíme hladkú múku, pridáme mlieko a premiešame. Pridáme vyšľahané vajíčka a opäť premiešame. Nakoniec pridáme bujón, čierne korenie a znova premiešame. Plech vymastíme, posypeme strúhankou a vrstvíme: bešamel, na plátky nakrájaná cuketa, mäso, cuketa, bešamel. Na vrch dáme kúsky masla a posypeme strúhankou. Pečieme v rúre 40 minút pri 200 stupňoch. Zajtra si pripravíme machši, alebo plnenú papriku.

Autor: Viera Horáková

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame