Baklažán na egyptský spôsob

Baklažán na egyptský spôsob

Nedávno sme v našom kulináriu nahliadli pod pokrievku rumunskej kuchyne. Tento týždeň si budeme variť orientálne jedlá. Pani Darina žila v Kuvajte 5 rokov a ako povedala Viere Horákovej, mnohé z nich  si veľmi obľúbila.

Baklažán na egyptský spôsob Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Potrebujeme:

  • 3 stredne veľké baklažány
  • zelenú papriku
  • lyžičku paradajkového pretlaku
  • cesnak
  • deci vody
  • bujón
  • ocot
  • olej
  • soľ


Postup:

Baklažán olúpeme, pokrájame na tenké plátky, posolíme a vypražíme.Servírujeme ho s omáčkou. Na lyžičke oleja opražíme pretlačený cesnak a pokrájanú papriku. Zalejeme vodou, octom a bujónom a pretlakom. Premiešame a povaríme. Touto zmesou následne baklažán potierame. Zajtra si pripravíme bešamel s cuketou.

Autor: Viera Horáková

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame