Nedávno sme v našom kulináriu nahliadli pod pokrievku rumunskej kuchyne. Tento týždeň si budeme variť orientálne jedlá. Pani Darina žila v Kuvajte 5 rokov a ako povedala Viere Horákovej, mnohé z nich si veľmi obľúbila.
Baklažán na egyptský spôsob Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujeme:
- 3 stredne veľké baklažány
- zelenú papriku
- lyžičku paradajkového pretlaku
- cesnak
- deci vody
- bujón
- ocot
- olej
- soľ
Postup:
Baklažán olúpeme, pokrájame na tenké plátky, posolíme a vypražíme.Servírujeme ho s omáčkou. Na lyžičke oleja opražíme pretlačený cesnak a pokrájanú papriku. Zalejeme vodou, octom a bujónom a pretlakom. Premiešame a povaríme. Touto zmesou následne baklažán potierame. Zajtra si pripravíme bešamel s cuketou.
Autor: Viera Horáková