Viliam Lajgút alias Muž s varechou pre vás spolu s Michalom Hercegom po celý čas pripravujú jednoduché a časovo nenáročné recepty. Ani ten dnešný nebude zložitý, len si treba pripraviť trochu viac surovín.
Slaná palacinka plnená kuracím mäsom Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Postup:
- 220g hladká múka
- 2ks vajíčka
- 500ml mlieko
- 1čl soľ
- 1/2 čl sóda bikarbóna
- 1/2 čl čierne korenie mleté
- trochu muškátového orecha
Zmiešaj všetky suroviny a cesto nechaj postáť 10minút.
Následne smaž na panvici bez oleja.
Plnka do palaciniek:
- 4ks kuracie horné stehná vykostené
- 1ks šalotka
- 1Pl olivový olej
- 1čl červená paprika mletá
- 1/2čl čierne korenie mleté
- 1Pl worcesterova omáčka
- 1PL sójová omáčka
- 1ks červená paprika
- 1ks mladá cibuľka
- Huby Shimeji na ozdobenie
Mäso pokrájaj na malé kúsky, pridaj všetky koreniny a premiešaj. Celú zmes osmaž na olivovom oleji a pridaj šalotku, papriku a cibuľku. celé to nechaj dusiť pod pokrievkou kým nebude mäso mäkké. Palacinky náplň mäsom a dozdob orestovanými hubami.