Viliam Lajgút alias Muž s varechou zbiera kuchárske knihy, ale zároveň si vymýšľa vlastné recepty. Jeden z nich aj dnes povedal Michalovi Hercegovi.
Pečený bravčový guláš Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujeme:
- 1kg bravčové mäso
- 1bal. cherry paradajky
- 2 kápie
- 4 cibuľe
- 3 strúčiky cesnaku
- 1PL kečup
- 1l vody
- 3PL škrob kukuričný
- 3KL mletej červenej papriky
- 1KL rasca celá
- 1KL čierne korenie
- 2KL soľ
Postup:
Všetko si pokrájame a zmiešame, dáme do pekáča a zalejeme tak aby bolo mäso len ľahko ponorené. Pečieme na 220°C 90 minút prikryjeme alobalom. Počas celého pečenia neotvárame rúru a ani nedávame dole alobal. Podávame s knedľou, ryžou alebo cestovinou.
Autor: Michal Herceg