S Jankou Trebulovou - spoluautorkou kuchárskych receptov pre ľudí s tráviacimi ťažkosťami a zároveň pedagogičkou na Strednej zdravotníckej škole v bratislavskej Petržalke, vám tipy na zdravé jedlá - tento týždeň v našom a vašom Kulináriu - ponúka Janka Bleyová.
Plnená vajíčkovo - špenátová roláda Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujeme:
Na cesto na rolku:
- dve polievkové lyžice strúhaného syra
- 200 gramov mrazeného špenátu
- 4 vajíčka
- soľ
- mleté čierne korenie
Na plnku si pripravte:
- 2 strúčiky cesnaku
- 100 gramov šunky
- pol šálky prírodného syru
- soľ
- bylinky podľa chuti
Postup:
Rúru predhrejeme na 200 stupňov a plech vyložíme papierom na pečenie. Špenát rozmrazíme a vytlačíme z neho prebytočnú vodu. Potom v miske k špenátu primiešame vajcia, syr a dochutíme soľou a korením. Zmes vylejeme na plech, roztiahneme do obdĺžnika takmer po celom plechu a pečieme približne 15-20 minút. Hotovú "omeletu" necháme dobre vychladnúť. Opatrne ju potom vyberieme s papierom na pečenie a premiestnime ju na potravinársku fóliu. Vedľa v miske vymiešame krémový syr s rozpučeným cesnakom, dochutíme bylinkami a zľahka osolíme. Plnkou potrieme vrch omelety a na ňu poukladáme plátky šunky. Nakoniec omeletu zrolujeme (od širšej strany) opatrne, natesno a dáme chladiť aspoň na 30 minút do chladničky. Odpočinutú roládu nakrájame približne na 10 ks. Servírujte s čerstvým šalátom, alebo špaldovou bagetou.