Plnená vajíčkovo - špenátová roláda

Plnená vajíčkovo - špenátová roláda

S Jankou Trebulovou -  spoluautorkou kuchárskych receptov pre ľudí s tráviacimi ťažkosťami a  zároveň pedagogičkou na Strednej zdravotníckej škole v bratislavskej Petržalke, vám tipy na zdravé jedlá - tento týždeň v našom a vašom Kulináriu  - ponúka  Janka Bleyová.

Plnená vajíčkovo - špenátová roláda Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Potrebujeme:

Na cesto na rolku:

  • dve polievkové lyžice strúhaného syra
  • 200 gramov mrazeného špenátu
  • 4 vajíčka
  • soľ
  • mleté čierne korenie


Na plnku si pripravte:

  • 2 strúčiky cesnaku
  • 100 gramov šunky
  • pol šálky prírodného syru
  • soľ
  • bylinky podľa chuti


Postup:

Rúru predhrejeme na 200 stupňov a plech vyložíme papierom na pečenie. Špenát rozmrazíme a vytlačíme z neho prebytočnú vodu. Potom v miske k špenátu primiešame vajcia, syr a dochutíme soľou a korením. Zmes vylejeme na plech, roztiahneme do obdĺžnika takmer po celom plechu a pečieme približne 15-20 minút. Hotovú "omeletu" necháme dobre vychladnúť. Opatrne ju potom vyberieme s papierom na pečenie a premiestnime ju na potravinársku fóliu. Vedľa v miske vymiešame krémový syr s rozpučeným cesnakom, dochutíme bylinkami a zľahka osolíme. Plnkou potrieme vrch omelety a na ňu poukladáme plátky šunky. Nakoniec omeletu zrolujeme (od širšej strany) opatrne, natesno a dáme chladiť aspoň na 30 minút do chladničky. Odpočinutú roládu nakrájame približne na 10 ks. Servírujte s čerstvým šalátom, alebo špaldovou bagetou.

Autor: Janka Bleyová

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame