Hovädzí stroganov

Hovädzí stroganov

Aj dnešný recept je od Viliama Lajgúta, ktorý si hovorí Muž s varechou. Nahrával Michal Herceg.

Hovädzí stroganov Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Potrebujeme:


  • 1kg hovädzie mäso (falošná sviečkovica)
  • 1ks cibuľa
  • 100ml biele víno suché
  • 1ks klobása
  • 300g pečiarky alebo šampiňóny
  • 50g masla
  • 1PL paradajkový pretlak
  • 1čl paprika červená mletá
  • 1čl soľ
  • 1PL nasekaný petržlen
  • horčica a kyslá smotana na servírovanie
  • 1PL múka



Postup:

V hrnci na masle osmaž nakrájané šampiňóny alebo pečiarky cca 4 minúty, vyber ich a vlož mäso nakrájané na 100g plátky. Pridaj víno, ošúpanu cibuľu prekrojenú na polovicu, klobásu nakrájanú na cca 6cm kúsky, pretlak a aj papriku. Dobre premiešaj a zalej vodou tak, aby boli suroviny pod vodou. Nechaj variť pod pokrievkou cca 1,5hod. Na koniec pridaj osmažené šampiňóny a petržlen. Môžeš zahustiť mukou na konci varenia. Podávaj s tarhoňou, trochou horčice alebo aj kyslou smotanou.

Autor: Michal Herceg

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame