Aj dnešný recept je od Viliama Lajgúta, ktorý si hovorí Muž s varechou. Nahrával Michal Herceg.
Hovädzí stroganov Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujeme:
- 1kg hovädzie mäso (falošná sviečkovica)
- 1ks cibuľa
- 100ml biele víno suché
- 1ks klobása
- 300g pečiarky alebo šampiňóny
- 50g masla
- 1PL paradajkový pretlak
- 1čl paprika červená mletá
- 1čl soľ
- 1PL nasekaný petržlen
- horčica a kyslá smotana na servírovanie
- 1PL múka
Postup:
V hrnci na masle osmaž nakrájané šampiňóny alebo pečiarky cca 4 minúty, vyber ich a vlož mäso nakrájané na 100g plátky. Pridaj víno, ošúpanu cibuľu prekrojenú na polovicu, klobásu nakrájanú na cca 6cm kúsky, pretlak a aj papriku. Dobre premiešaj a zalej vodou tak, aby boli suroviny pod vodou. Nechaj variť pod pokrievkou cca 1,5hod. Na koniec pridaj osmažené šampiňóny a petržlen. Môžeš zahustiť mukou na konci varenia. Podávaj s tarhoňou, trochou horčice alebo aj kyslou smotanou.