Fantastický jablkový koláč

Fantastický jablkový koláč

Včera vám v Kulináriu - moja kolegyňa Janka Bleyová so svojou spoločníčkou - servírovali hovädzie mäso s celozrnnou tarhoňou. Možno sú však medzi vami aj „fajnšmekri“, ktorým ulahodí práve dnešná ponuka. A čo to bude? Počúvajte.

Fantastický jablkový koláč Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Potrebujete:

  • 150 gramov  ovsených  vločiek
  • 150 gramov hladkej špaldovej múky
  • 200 gramov trstinového cukru
  • 180 gramov kokosového oleja
  • 5  jabĺk
  • 2 -3 hrušky
  • dve čajové lyžičky mletej škorice
  • dve čajové lyžičky bourbon vanilky 
  • a štipku soli


Postup:

Jablká a hrušky si nastrúhame nahrubo. Potom si pripravíme dve misky. Do jednej misky si nasypeme 75g ovsených vločiek, 75g hladkej špaldovej múky, 100g trstinového cukru (alebo kokosového cukru), 1 ČL mletej škorice,  1 ČL bourbon vanilky, štipku soli a do druhej misky to isté. Zmes v každej miske dobre premiešame. Rúru si predhrejeme na 180 stupňov a zapekaciu misku (20x20cm) vyložíme papierom na pečenie. Na dno zapekacej misky dáme polovicu zmesi (len tak zľahka posypeme dno, príliš neutláčame), potom na ovsenú zmes pridáme nastrúhané ovocie  a vrch posypeme druhou polovicou ovsenej zmesi. Nakoniec si v malom hrnci roztopíme kokosový olej a popolievame  ním celý povrch koláču. Pečieme 40 minút, kým koláč vstrebe maslo a vrch je  pekne zlatý a mierne chrumkavý. Pred podávaním necháme vychladnúť, inak sa koláčik  bude mierne trúsiť.

Autor: Janka Bleyová

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame