Dobroty z rumunskej kuchyne - Koláč s tekvicou

Dobroty z rumunskej kuchyne - Koláč s tekvicou

K nedeľnému obedu neodmysliteľne patrí sladká bodka. Šikovné gazdinky dezert pripravia doma, iné zájdu do cukrárne. Ako je to v Rumunsku? Sú Rumuni maškrtní? Opýtala sa Viera Horáková Jany None, ktorá tam žije už 6 rokov.

Koláč s tekvicou Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Potrebujeme:

  • lístkové cesto
  • tekvicu
  • krištálový cukor
  • vanilkový cukor
  • práškový cukor


Postup:

Tekvicu očistíme, nastrúhame a premiešame s cukrom. Zmes zabalíme do lístkového cesta, ktoré sme rozvaľkali, zrolujeme, potrieme roztopeným maslom, alebo žĺtkom a dáme upiecť. Hotovo.

Autor: Viera Horáková

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame