Tento týždeň sme vám ponúkali recepty na prípravu jedál rumunskej kuchyne. Dnes vám Viera Horáková s Janou None pripravia plnenú papriku, ktorá sa však odlišuje od tej slovenskej.
Plnená paprika Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujeme:
- mleté mäso
- zelenú papriku
- ryžu
- cibuľu
- paradajky
- soľ
- korenie
Postup:
Papriky naplníme zmesou, ktorú pripravíme z mletého mäsa, cibuľky, surovej ryže. Všetko osolíme, okoreníme a uzatvoríme plátkom paradajky a uložíme do hrnca. Prelejeme vodou do ktorej sme pridali rajčinovú šťavu. Papriky môžeme piecť v rúre, alebo variť na sporáku.
V Rumunsku ich podávajú s kyslou smotanou.
Autor: Viera Horáková