Dobroty z rumunskej kuchyne - Plnená paprika

Dobroty z rumunskej kuchyne -  Plnená paprika

Tento týždeň sme vám ponúkali recepty na prípravu jedál rumunskej kuchyne. Dnes vám Viera Horáková s Janou None pripravia plnenú papriku, ktorá sa však odlišuje od tej slovenskej.

Plnená paprika Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Potrebujeme:

  • mleté mäso
  • zelenú papriku
  • ryžu
  • cibuľu
  • paradajky
  • soľ
  • korenie


Postup:

Papriky naplníme zmesou, ktorú pripravíme z mletého mäsa, cibuľky, surovej ryže. Všetko osolíme, okoreníme a uzatvoríme plátkom paradajky a uložíme do hrnca. Prelejeme vodou do ktorej sme pridali rajčinovú šťavu. Papriky môžeme piecť v rúre, alebo variť na sporáku.
V Rumunsku ich podávajú s kyslou smotanou.

Autor: Viera Horáková

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame