Jana None, s ktorou pripravujeme rumunské špeciality tento týždeň, žije v tejto krajine už 6 rokov. Ako povedala Viere Horákovej, na tamojšiu kuchyňu si musela zvykať, pretože sa v mnohom líši od tej slovenskej. Zvykne do jedálneho lístka zaraďovať aj slovenské jedlá?
Friptura de pork Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujeme:
- bravčové mäso
- zeleninu
- cibuľu
- papriku
- cesnak
- rajčiny
- zemiaky
- mletú červenú papriku
- tymián
- rascu
- soľ
Postup:
Zeleninu nakrájame, uložíme do panvice, pokvapkáme olejom, na to dáme okorenené mäso, papriku, rajčiny, môžeme pridať i zemiaky a zakryté.
Zajtra si pripravíme plnenú papriku tak, ako ju pripravujú v Rumunsku.
Autor: Viera Horáková