Dobroty z rumunskej kuchyne - Friptura de pork

Dobroty z rumunskej kuchyne - Friptura de pork

Jana None, s ktorou pripravujeme rumunské špeciality tento týždeň, žije v tejto krajine už 6 rokov.  Ako povedala Viere Horákovej, na tamojšiu kuchyňu si musela zvykať, pretože sa v mnohom líši od tej slovenskej. Zvykne do jedálneho lístka zaraďovať aj slovenské jedlá?

Friptura de pork Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Potrebujeme:

  • bravčové mäso
  • zeleninu
  • cibuľu
  • papriku
  • cesnak
  • rajčiny
  • zemiaky
  • mletú červenú papriku
  • tymián
  • rascu
  • soľ


Postup:

Zeleninu nakrájame, uložíme do panvice, pokvapkáme olejom, na to  dáme okorenené mäso, papriku, rajčiny, môžeme pridať i zemiaky a zakryté.
Zajtra si pripravíme plnenú papriku tak, ako ju pripravujú v Rumunsku.

Autor: Viera Horáková

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame