Rumunské sarrmale

Rumunské sarrmale

Zatiaľ, čo čínska, vietnamská, či talianska kuchyňa je mnohým známa, nie je veľa tých, ktorí čo to ochutnali aj z rumunskej kuchyne. Jana None, ako povedala Viere Horákovej, si na tamojšiu kuchyňu dlhšie zvykala aj preto, že v nej prevažujú hlavne mäsité jedlá. My však teraz ulahodíme tým z vás, ktorí dávajú prednosť niečomu ľahšiemu.

Rumunské sarrmale Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Potrebujete:

Hroznové listy, ktoré môžete nahradiť aj kelovými, či kapustnými listami,
Ryžu, mrkvu, hríby, sušené slivky, kôpor, olej, soľ, korenie, rajčiny.

Postup:

Na oleji opražíme cibuľku, pridáme na drobno nakrájanú mrkvu, hríby, sušené slivky,  pridáme ryžu, ktorú opražíme,  koreniny, a všetko necháme vychladnúť. Takúto zmes rolujeme do listov, ktoré sme vopred sparili. Sarrmale poukladáme do hrnca, zalejeme vodou a varíme aspoň hodinu a pol.

Zajtra si pripravíme jedlo so zaujímavým názvom Friptura de pork. Čo sa za tým skrýva sa dozviete v kulináriu zajtra.

Autor: Viera Horáková

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame