Grilovaná ryba so špeciálnou omáčkou saramura

Grilovaná ryba so špeciálnou omáčkou saramura

Hovorí sa iný kraj iný mrav. My sa tento týždeň pozrieme pod pokrievku rumunskej kuchyne, ktorá nie je v našich končinách veľmi známa. Ako sa dozvedela Viera Horáková, aj Jana None, ktorá žije s rodinou v malom mestečku Černa voda si na ňu musela zvyknúť.

Grilovaná ryba so špeciálnou omáčkou saramura Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Potrebujeme:

  • sladkovodné ryby
  • rajčiny
  • kápiu
  • pálivú papriku
  • cesnak
  • vodu
  • soľ
  • korenie


Postup:

Rybu, spolu s paprikou a paradajkami pripravíme na grile a medzitým dáme do hrnca variť vodu. Preložíme do nej zeleninu z grilu, prelisovaný cesnak, koreniny a na vrch položíme rybu. Necháme 10-15 minút prevariť, aby sa spojili chute. Ak nemáte gril, jedlo môžete pripraviť aj v rúre. Zajtra ochutnáme netradičnú rumunskú polievku.

Autor: Viera Horáková

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame