Hovorí sa iný kraj iný mrav. My sa tento týždeň pozrieme pod pokrievku rumunskej kuchyne, ktorá nie je v našich končinách veľmi známa. Ako sa dozvedela Viera Horáková, aj Jana None, ktorá žije s rodinou v malom mestečku Černa voda si na ňu musela zvyknúť.
Grilovaná ryba so špeciálnou omáčkou saramura Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujeme:
- sladkovodné ryby
- rajčiny
- kápiu
- pálivú papriku
- cesnak
- vodu
- soľ
- korenie
Postup:
Rybu, spolu s paprikou a paradajkami pripravíme na grile a medzitým dáme do hrnca variť vodu. Preložíme do nej zeleninu z grilu, prelisovaný cesnak, koreniny a na vrch položíme rybu. Necháme 10-15 minút prevariť, aby sa spojili chute. Ak nemáte gril, jedlo môžete pripraviť aj v rúre. Zajtra ochutnáme netradičnú rumunskú polievku.