Posledný recept tohto týždňa, ktorý nahral Michal Herceg, bude sladký. Marián Myjavec známy ako Muž v zástere nám pripraví parené buchty.
Kakaové parené buchty s vanilkovým krémom Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujeme: (na 8 veľkých buchiet)
Cesto:
- 550 g polohrubej múky
- 20 g kakaa
- 50 g kryštálového cukru
- 1 vajce
- 300 ml mlieka
- 50 g roztopeného masla
- 20 g čerstvého droždia
- Štipka soli
- Biela čokoláda, maliny a džem na plnenie
Krém:
- 500 ml mlieka
- 3 žĺtky
- 40 g kryštálového cukru
- 20 g kukuričného škrobu
- vanilka
Postup:
Z droždia, mlieka a cukru si pripravíme kvások. Z múky, kvásku, zvyšku mlieka, cukru, vajíčka, kakaa, masla a soli vymiesime pomocou kuchynského robota hladké cesto a necháme cca 1 hodinu kysnúť. Vykysnuté cesto dáme na pomúčenú pracovnú dosku a vyvaľkáme z neho cca 0,5 cm hrubý obdĺžnik. Rozdelíme ho na 8 rovnakých častí. Do stredu dáme kúsky bielej čokolády, maliny a trocha džemu a vytvarujeme bochníčky. Buchty preložíme na papierom vystlaný plech na pečenie a necháme prikryté utierkou kysnúť asi 30 minút. Plech s buchtami vložíme do studenej rúry a nastavíme ju na 100 °C a plnú paru alebo program Knedľa. Paríme ich 30 min. Ak nemáte parnú rúru, môžete ich napariť klasicky v parnom hrnci alebo na paráku. Medzitým si uvaríme krém. V troche mlieka vymiešame škrob, cukor, vajíčka a vanilku. Zmes nalejeme do horúceho mlieka a povaríme pokým zhustne. Kakaové parené buchty podávame s horúcim vanilkovým krémom.