Kakaové parené buchty s vanilkovým krémom

Kakaové parené buchty s vanilkovým krémom

Posledný recept tohto týždňa, ktorý nahral Michal Herceg, bude sladký. Marián Myjavec známy ako Muž v zástere nám pripraví parené buchty.

Kakaové parené buchty s vanilkovým krémom Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Potrebujeme: (na 8 veľkých buchiet)

Cesto:

  • 550 g polohrubej múky
  • 20 g kakaa
  • 50 g kryštálového cukru
  • 1 vajce
  • 300 ml mlieka
  • 50 g roztopeného masla
  • 20 g čerstvého droždia
  • Štipka soli
  • Biela čokoláda, maliny a džem na plnenie


Krém:

  • 500 ml mlieka
  • 3 žĺtky
  • 40 g kryštálového cukru
  • 20 g kukuričného škrobu
  • vanilka


Postup:

Z droždia, mlieka a cukru si pripravíme kvások. Z múky, kvásku, zvyšku mlieka, cukru, vajíčka, kakaa, masla a soli vymiesime pomocou kuchynského robota hladké cesto a necháme cca 1 hodinu kysnúť. Vykysnuté cesto dáme na pomúčenú pracovnú dosku a vyvaľkáme z neho cca 0,5 cm hrubý obdĺžnik. Rozdelíme ho na 8 rovnakých častí. Do stredu dáme kúsky bielej čokolády, maliny a trocha džemu a vytvarujeme bochníčky. Buchty preložíme na papierom vystlaný plech na pečenie a necháme prikryté utierkou kysnúť asi 30 minút. Plech s buchtami vložíme do studenej rúry a nastavíme ju na 100 °C a plnú paru alebo program Knedľa. Paríme ich 30 min. Ak nemáte parnú rúru, môžete ich napariť klasicky v parnom hrnci alebo na paráku. Medzitým si uvaríme krém. V troche mlieka vymiešame škrob, cukor, vajíčka a vanilku. Zmes nalejeme do horúceho mlieka a povaríme pokým zhustne. Kakaové parené buchty podávame s horúcim vanilkovým krémom.

Autor: Michal Herceg

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame