Pizza s paradajkovým základom

Pizza s paradajkovým základom

Dnes nám Marián Myjavec, známy aj ako Muž v zástere, ponúkne svoj recept na pizzu aj s paradajkovým základom. Vypočul si Ho Michal Herceg.

Pizza s paradajkovým základom Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

RECEPT: (na veľký plech alebo 2 okrúhle pizze)

Cesto:

  • 300g chlebovej hladkej múky T650
  • 7g sušeného droždia
  • 1čl soli
  • 2čl cukru
  • 25g olivového oleja
  • 180g vody


Omáčka:

  • 1 veľká cibuľa
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 1 PL olivového oleja
  • 250g cherry rajčín (môžu byť aj klasické)
  • 3 PL paradajkového pretlaku (môže byť aj kečup)
  • 1 čl cukru (keď dáte kečup, netreba)
  • Hrsť čerstvej bazalky a oregana (môže byť aj sušené)
  • Soľ
  • Čierne korenie


Postup:

Cesto:

Zmiešame sypké ingrediencie, pridáme olej s vodou a vymiesime hladké pružné cesto.
Ja pri ručnom miesení pizze cesto takpovediac vyšvácam o pracovnú dosku. Tým sa lepok v ceste pekne spravuje, cesto sa prestane lepiť a po vykysnutí je krásne elastické a netrhá sa. Prikryté cesto necháme vykysnúť asi 45 minút v teple.

Omáčka:

Na oleji osmažíme nadrobno pokrájanú cibuľu a po chvíli pridáme posekaný cesnak.
Po minúte pridáme na kusy pokrájané paradajky a podusíme asi 5 minút, kým pustia šťavu.
Primiešame pretlak, cukor, bylinky, soľ a korenie a povaríme ešte 3 minúty.
Necháme pár minút vychladnúť a rozmixujeme v mixéri alebo ponorným mixérom dohladka.

Autor: Michal Herceg

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame