Dnes nám Marián Myjavec, známy aj ako Muž v zástere, ponúkne svoj recept na pizzu aj s paradajkovým základom. Vypočul si Ho Michal Herceg.
Pizza s paradajkovým základom Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
RECEPT: (na veľký plech alebo 2 okrúhle pizze)
Cesto:
- 300g chlebovej hladkej múky T650
- 7g sušeného droždia
- 1čl soli
- 2čl cukru
- 25g olivového oleja
- 180g vody
Omáčka:
- 1 veľká cibuľa
- 4 strúčiky cesnaku
- 1 PL olivového oleja
- 250g cherry rajčín (môžu byť aj klasické)
- 3 PL paradajkového pretlaku (môže byť aj kečup)
- 1 čl cukru (keď dáte kečup, netreba)
- Hrsť čerstvej bazalky a oregana (môže byť aj sušené)
- Soľ
- Čierne korenie
Postup:
Cesto:
Zmiešame sypké ingrediencie, pridáme olej s vodou a vymiesime hladké pružné cesto.
Ja pri ručnom miesení pizze cesto takpovediac vyšvácam o pracovnú dosku. Tým sa lepok v ceste pekne spravuje, cesto sa prestane lepiť a po vykysnutí je krásne elastické a netrhá sa. Prikryté cesto necháme vykysnúť asi 45 minút v teple.
Omáčka:
Na oleji osmažíme nadrobno pokrájanú cibuľu a po chvíli pridáme posekaný cesnak.
Po minúte pridáme na kusy pokrájané paradajky a podusíme asi 5 minút, kým pustia šťavu.
Primiešame pretlak, cukor, bylinky, soľ a korenie a povaríme ešte 3 minúty.
Necháme pár minút vychladnúť a rozmixujeme v mixéri alebo ponorným mixérom dohladka.