Mrkvový koláč s citrónovým krémom

Mrkvový koláč s citrónovým krémom

Aj dnes Michal Herceg oslovil Mariána Myjavca známeho aj ako Muž v zástere. Pripravil si pre nás mrkvový koláč s citrónovým krémom.

Mrkvový koláč s citrónovým krémom Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Potrebujeme:

  • 400g najemno postrúhanej mrkvy
  • 4 vajíčka
  • 150g kryštálového cukru
  • 200g rastlinného tuku alebo masla
  • 250g špaldovej hladkej múky
  • 1 kypriaci prášok do pečiva
  • 100g posekaných vlašských orechov
  • 1/2 čl škorice - tú určite nezabudnite
  • Šťava z 1/2 citróna


Lemon curd:

  • 3 vajíčka
  • 120g kryštálového cukru
  • 100g citrónovej šťavy - z cca 2 väčších citrónov
  • 50g masla


Postup:

Vajíčka s cukrom vyšľaháme do hustej svetlej peny. Pridáme roztopené maslo, múku zmiešanú s kypriacim práškom a škoricou. Nakoniec ručne varechou primiešame mrkvu, orechy a citrónovú šťavu. Cesto vylejeme do vymastenej a pomúčenej formy a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180°C na horný dolný ohrev cca 45 minút. Medzitým si spravíme citrónový krém. Vo vodnom kúpeli šľaháme metličkou vajíčka s cukrom a citrónovou šťavou, kým nám vznikne hustý krém. Trvá to asi 5 minút. Do horúceho krému zašľaháme maslo. Mierne vychladnutým krémom polejeme upečený vychladnutý koláč. Krém má úžasnú konzistenciu a hneď po naliatí na koláč krásne tuhne. Finálne koláč ozdobíme pokrájanými pistáciami alebo inými orieškami.

Autor: Michal Herceg

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame