Zasnežená Pavlova torta

Zasnežená Pavlova torta

Dnes nám Marián Myjavec, ktorý si hovorí aj Muž v zástere, upečie (alebo skôr usuší) výbornú zasneženú tortu. Recept nahral Michal Herceg.

Zasnežená Pavlova torta Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Zasnežená Pavlova torta
(na cca 21 cm vysoký korpus alebo na 2 nízke)

Potrebujeme:

  • 240g bielkov (asi 8 kusov)
  • 350g kryštálového cukru
  • 1PL kukuričného škrobu
  • 1čl octu
  • Štipka soli


Plnka:

  • 250ml Smotany na šľahanie
  • 250g Mascarpone


Postup:

Bielky so štipkou soli v kuchynskom robote vyšľaháme na nižších otáčkach do polotuha, pridáme postupne cukor a otáčky zvýšime. Necháme šľahať, kým sa cukor roztopí a vznikne nám hladký jemný hustý sneh, ktorý drží tvar. Môže to trvať až 10 minút. Nakoniec pridáme škrob a ocot a necháme ešte pár sekúnd šľahať. Na papier na pečenie si nakreslíme kruh. Ak chceme 2 nižšie korpusy, nakreslíme si 2 kruhy. Papier položíme na vodou pokropený plech. Do kruhu veľkou lyžicou nanášame kopčeky snehu. Kopu snehu zarovnáme na vrchu aj po okrajoch stierkou a lyžicou vytvoríme, lupene. Rúru si vyhrejeme na 150°C s ventilátorom. Do rúry vložíme plech s korpusom, znížime teplotu na 90°C a sušíme cca 3 hodiny. Ak máme dva nižšie korpusy, budú stačiť aj 2 hodiny. V žiadnom prípade rúru neotvárajte! Po usušení necháme korpus vychladnúť v zatvorenej rúre ešte niekoľko hodín, najlepšie cez noc. Krém si pripravíme vyšľahaním šľahačky s Mascarpone. Pre výraznejšiu chuť šľahačky môžeme pridať 1 PL práškového cukru. Krém opatrne nanesieme na korpus. Pokiaľ sa stred prepadne, vôbec to nevadí. Tortu nakoniec ozdobíme ovocím a snehovými pusinkami, ktoré si spravíme a usušíme spolu s korpusom.

Autor: Michal Herceg

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame