Marián Myjavec mal prvýkrát zásteru oblečenú už v škôlke, keď bol na karnevale zamaskovaný za kuchára. Potom v kuchyni pri varení veľa pomáhal mame a tak sa mu to zapáčilo, že dnes varí a pečie sám. Na internete ho nájdete pod prezývkou Muž v zástere. Michal Herceg bol zvedavý, čo nám ponúkne ako prvé.
Cuketová roláda plnená krémovým syrom Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujeme:
Cesto:
- 400g strúhanej cukety
- 1 celá cuketa
- 6 vajec
- 3 PL hladkej múky
- 2 čl soli
- 1 čl sušeného cesnaku alebo 1 strúčik cesnaku
- 1/4 čl korenia
Plnka:
- 400g Lučiny
- 2 strúčiky cesnaku
- Hrsť posekanej petržlenovej vňate
- Čierne korenie
- 1 čl soli
Postup:
Najemno postrúhanú cuketu so šupkou zbavenú jadierok (mne vyšli 2 stredne veľké) posolíme a necháme asi pol hodinu postáť, aby pustila šťavu. Šťavu vyžmýkame, k cukete pridáme korenie, cesnak a múku. Vajíčka vyšľaháme do bielej peny. Pridáme k cukete a ručne premiešame. Vylejeme na papierom vystlaný veľký plech. Celú cuketu postrúhame aj so šupkou na tenké kolieska. Nahusto ich poukladáme na cesto. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 180°C na horný dolný ohrev na cca 25 minút. Na vychladnuté cesto s cuketami položíme druhý papier na pečenie, zrolujeme a necháme asi hodinu schladiť. Prírodný krémový syr zmiešame so soľou, korením, cesnakom a petržlenovou vňaťou. Roládu rozvinieme, rovnomerne natrieme plnkou a zrolujeme. Roládu zabalíme do fólie a necháme najlepšie do druhého dňa stuhnúť v chladničke. Stuhnutú studenú roládu pokrájame na asi 2 cm kolieska. Podávame s čerstvým chlebíkom.