Dvojfarebný olejový koláč

Dvojfarebný olejový koláč

Máte chuť na niečo sladké? Ak áno - vypočujte si recept, ktorý s predsedníčkou Račianskeho muzeálneho spolku Janou Manikovou nahral Miroslav Würfl.

Dvojfarebný olejový koláč Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Potrebujeme:

  • štyri celé vajíčka
  • tridsať dekagramov práškového cukru
  • jeden horčicový pohár oleja
  • jeden horčicový pohár studenej vody
  • päťdesiat dekagramov krupicovej múky
  • jeden vanilkový cukor
  • jeden prášok do pečiva



Postup: 

V miesiči postupne vymiešame vajíčka s cukrom, pridáme olej, vodu, múku, vanilkový cukor, dobre vymiesime, a pridáme ešte prášok do pečiva. Plech vymastíme a posypeme múkou. Vylejeme na neho polovicu cesta. Do druhej polovice pridáme lyžicu kakaa podľa toho, aké „hnedé“ chceme mať cesto a vylejeme na biele cesto. Môžeme rúčkou od lyžice jemne do vzorky premiešať dve farby cesta. Plech vložíme do vyhriatej rúry, pečieme asi 20 minút. Či je koláč upečený vyskúšame tak, že ihlicou popicháme cesto. Keď na ihlici neostane prilepené riedke cesto, je koláč hotový a môžeme ho servírovať. Dobrú chuť!

Autor: Miroslav Würfl

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame