Syrovo-mäsové fašírky

Syrovo-mäsové fašírky

Tento týždeň Vám svoje recepty ponúka predsedníčka Račianskeho muzeálneho spolku Jana Maniková. V kuchyni sa najčastejšie spolieha na osvedčené jedlá. Patrí k nim aj dnešný pokrm. Ak sa pripraví z čerstvých lokálnych surovín, tak je často povýšený až na delikatesu. Najmä, ak ho stravník dostane okamžite na tanier. V Rači nahrával Miroslav Würfl.

Syrovo-mäsové fašírky Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Potrebujeme:

  • pol kila mletého bravčového mäsa
  • štvrť kila strúhaného syru - namiesto žemle, ale ak máte potrebu, môžete na zahustenie pridať strúhanku
  • dve lyžice mlieka
  • jedno vajce
  • soľ, korenie, majoránku
  • strúhanku na obalenie
  • olej na vysmážanie




Postup:

Všetko spolu dobre zamiešame, vytvarujeme stredne veľké fašírky, obalíme ich v strúhanke, vložíme do rozohriateho oleja a pozvoľna vysmažíme na oboch stranách do zlatista. Hotové lopatkou vyberieme a uložíme na papierový obrúsok, aby odsal prebytok tuku. Podávame s varenými zemiakmi alebo so zemiakovým šalátom. Dobrú chuť!

Autor: Miroslav Würfl

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame