Tento týždeň Vám svoje recepty ponúka predsedníčka Račianskeho muzeálneho spolku Jana Maniková. V kuchyni sa najčastejšie spolieha na osvedčené jedlá. Patrí k nim aj dnešný pokrm. Ak sa pripraví z čerstvých lokálnych surovín, tak je často povýšený až na delikatesu. Najmä, ak ho stravník dostane okamžite na tanier. V Rači nahrával Miroslav Würfl.
Syrovo-mäsové fašírky Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujeme:
- pol kila mletého bravčového mäsa
- štvrť kila strúhaného syru - namiesto žemle, ale ak máte potrebu, môžete na zahustenie pridať strúhanku
- dve lyžice mlieka
- jedno vajce
- soľ, korenie, majoránku
- strúhanku na obalenie
- olej na vysmážanie
Postup:
Všetko spolu dobre zamiešame, vytvarujeme stredne veľké fašírky, obalíme ich v strúhanke, vložíme do rozohriateho oleja a pozvoľna vysmažíme na oboch stranách do zlatista. Hotové lopatkou vyberieme a uložíme na papierový obrúsok, aby odsal prebytok tuku. Podávame s varenými zemiakmi alebo so zemiakovým šalátom. Dobrú chuť!