Tento týždeň Vám sme v kuchyni predsedníčky Račianskeho muzeálneho spolku Jany Manikovej. Najradšej pripravuje osvedčené a tradičné jedlá, pretože také majú radi aj jej deti. Miroslavovi Würflovi porozprávala recept na lahôdku z tvarohu, ktorú zaradila do jedálnička nášho Kulinária.
Tvarohové knedličky Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujeme:
- štvrť kila plnotučného hrudkového tvarohu
- jedno vajíčko
- jednu polievkovú lyžicu krupicovej múky
- tri polievkové lyžice strúhanky
- soľ
Postup:
Tvaroh s vajíčkom dobre vymiešame, posolíme, pridáme múku, strúhanku a dobre premiešame. Navlhčíme si dlane, lyžicou si odoberáme primerané množstvo tvarohovej zmesi a vytvarujeme šesť knedličiek, ktoré vložíme do vriacej vody a necháme povariť osem minút. Dierkovanou naberačkou knedličky vyberieme na tanier, pridáme džem podľa chuti a posypeme škoricou.
Samozrejme, že môžeme uvariť aj viac knedličiek, zmes si pripravíme násobením jednotlivých potravín. Dobrú chuť!
Zajtra sa môžeme tešiť na paradajkovú kapustu.