Sladkou bodkou za nedeľným obedom je dezert. Niekto ho kupuje, iní ho doma pripravujú sami tak, ako Iveta Lazoková. Ten, ktorý upiekla chutil aj Viere Horákovej.
Tvarohový šťavnatý koláč
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Najprv si pripravíme plnku.
Tvaroh, práškový cukor, 16 gramov vanilkového cukru, 1 vajce. Všetko spolu rozmixujeme a dáme do cukrárskeho vrecka oddýchnuť do chladničky. Do cesta potrebujeme 4 vajíčka, 300 gramov hladkej múky, 200 gramov práškového cukru, 120 gramov slnečnicového oleja, 120 gramov kyslej smotany a 1 prášok do pečiva. Sypké prísady zmiešame, vajcia s práškovým cukrom vyšľaháme, pridáme olej a kyslú smotanu. Múku s práškom do pečiva pridávame po častiach do vyšľahaných vajec s cukrom a jemne pomiešame. Cesto rovnomerne rozotrieme na pekáči a tvarohovú plnku nastriekame na cesto z cukrárenského vrecka. Pečieme pri 180 tich stupňoch 25 až 30 minút.