Zdravý, ľahko stráviteľný, nenáročný na prípravu. Takto by sa dal stručne charakterizovať recept, ktorý aj dnes pripravila s Vierou Horákovou Iveta Lazoková. Napriek tomu, že nie je profesionálnou kuchárkou, varenie ju sprevádzalo celý život.
Dusený patizón s paprikou a rajčinami Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujeme:
- 5 patizónov
- 150 gramov ryže
- 4 lyžice oleja
- 2 cibule
- 5 paprík
- 5 ošúpaných rajčín, alebo 2 lyžice pretlaku
- petržlenovú vňať
- štipku majoránky, alebo tymianu
- 2 strúčiky cesnaku
- soľ
Postup:
Na oleji speníme nakrájanú cibuľu, pridáme ošúpané, nakrájané patizóny, papriky bez semien a dusíme do mäkka. Pridáme sparenú ryžu a rozotrený cesnak so soľou a majoránom. Premiešame, masu vložíme do vymasteného pekáča a poukladáme na ňu paradajky.
Autor: Viera Horáková