Dusený patizón s paprikou a rajčinami

Dusený patizón s paprikou a rajčinami

Zdravý, ľahko stráviteľný, nenáročný na prípravu. Takto by sa dal stručne charakterizovať recept, ktorý aj dnes pripravila s Vierou Horákovou Iveta Lazoková. Napriek tomu, že nie je profesionálnou kuchárkou, varenie ju sprevádzalo celý život.

Dusený patizón s paprikou a rajčinami Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Potrebujeme:

  • 5 patizónov
  • 150 gramov ryže
  • 4 lyžice oleja
  • 2 cibule
  • 5 paprík
  • 5 ošúpaných rajčín, alebo 2 lyžice pretlaku
  • petržlenovú vňať
  • štipku majoránky, alebo tymianu
  • 2 strúčiky cesnaku
  • soľ


Postup:

Na oleji speníme nakrájanú cibuľu, pridáme ošúpané, nakrájané patizóny, papriky bez semien a dusíme do mäkka. Pridáme sparenú ryžu a rozotrený cesnak so soľou a majoránom. Premiešame, masu vložíme do vymasteného pekáča a poukladáme na ňu paradajky.

Autor: Viera Horáková

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame