Veľkonočná baba

Veľkonočná baba

Či je sviatok a či piatok, kulinárium v našom vysielaní nemôže chýbať. Tento týždeň budeme variť s Ivetou Lazokovou. Pochádza zo Záhoria a ako povedala Viere Horákovej, na Veľkonočný pondelok stále rada spomína.

Veľkonočná baba Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Potrebujeme:

  • 10 rožkov
  • 400 gramov údeného mäsa
  • 200 gramov mrazenej kukurice
  • med
  • horčicu
  • worčestrovú omáčku
  • 50 gramov masla
  • 60 gramov hríbov
  • 8 vajec
  • soľ
  • mleté čierne korenie


Postup:


Žĺtka vymiešame s troškou medu, bielka vyšľaháme s troškou horčice, pridáme trocha worčestrovej omáčky. Rožky, aj údené mäso nakrájame, pridáme, kukuricu, roztopené maslo,  a hríby. Masu vylejeme na vymastený pekáč, zalejeme vajíčkami a asi 50 minút pečieme na 180  tich stupňoch vo vyhriatej rúre. Zajtra si pripravíme rezne so šampiňónovou plnkou.

Autor: Viera Horáková

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame