Či je sviatok a či piatok, kulinárium v našom vysielaní nemôže chýbať. Tento týždeň budeme variť s Ivetou Lazokovou. Pochádza zo Záhoria a ako povedala Viere Horákovej, na Veľkonočný pondelok stále rada spomína.
Veľkonočná baba Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujeme:
- 10 rožkov
- 400 gramov údeného mäsa
- 200 gramov mrazenej kukurice
- med
- horčicu
- worčestrovú omáčku
- 50 gramov masla
- 60 gramov hríbov
- 8 vajec
- soľ
- mleté čierne korenie
Postup:
Žĺtka vymiešame s troškou medu, bielka vyšľaháme s troškou horčice, pridáme trocha worčestrovej omáčky. Rožky, aj údené mäso nakrájame, pridáme, kukuricu, roztopené maslo, a hríby. Masu vylejeme na vymastený pekáč, zalejeme vajíčkami a asi 50 minút pečieme na 180 tich stupňoch vo vyhriatej rúre. Zajtra si pripravíme rezne so šampiňónovou plnkou.