Každé sviatky, Veľkú noc nevynímajúc, stoja gazdinú množstvo práce s prípravou jedál, ale tiež s nakupovaním surovín, z ktorých budeme pochúťky pripravovať, Tradície sú tradície, ale stále viac do nich prenikajú aj rôzne trendy súčasnej modernej kuchyne. Preto, ak niekto nemá rád jahňacinu, pre jej charakteristickú chuť, možno zvolí iný typ mäsa. Ak divina spĺňa aj vaše predstavy o chutnom a slávnostnom jedle, počúvajte recept, ktorý Hana Michalčíkovej ponúkla Anna Voleková zo Serede. A čo to bude?
Rezne z diviny
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Na obrátené rezne z diviny podľa receptu Anny Volekovej zo Serede budete potrebovať: zverinu- napríklad 1 kilogram mäsa z daniela, karé, alebo stehno. Rovné mäso z ktorého nakrájame rezne, trochu osolíme, okoreníme, rozklepeme v strúhanke, potom ich namočíme do vajíčka a na panvici na troche oleja prudko opečieme, aby sa chytilo vajíčko. Prichystáme si pekáč vymastený olejom a tie prudko opečené rezne poukladáme do pekáča/ vojde ich sem tak 6-7 kusov/ z jedného kilogramu. Môžeme k nim do pekáča dokrájať ešte cesnak, cibuľu a zakryjeme vrchnákom, alebo alobalom. Dáme do zohriatej rúry na 200 stupňov a pečieme asi 20 až 25 minút. Veľmi sa k tomu hodí pyré, hranolčeky, alebo opekané zemiaky. Ako príloha v zime kapustový šalát s mrkvou a v letnom období hlávkový.
Zajtra si už s nami môžete prichystať na sviatočný stôl Bezvaječný zákusok. Ocenia ho najmä všetci tí, ktorí trpia intoleranciou na vajíčka , ale sladkého pečiva sa zriekajú len ťažko.