Ako sa asi jedlo pred 123-mi rokmi? Tak to si môžeme len predstavovať, alebo vyčítať z rôznych kníh. Napríklad starých historických kuchárok. Tých je však v originálnom vydaní zachovaných veľmi málo a tak sme vďační za každý jeden uchovaný recept, napríklad aj v ošúchanej písanke. Listovali sme v nej aj včera. Dnes však skrýva ešte väčšie tajomstvo. Anna Voleková zo Serede ho však ochotne odkryla pred Hanou Michalčíkovou.
Slané orechové pagáčiky Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Na Slané orechové pagáčiky budeme potrebovať:
- 400 g hladkej múky
- 250 g masla
- kávovú lyžičku soli
- 100 g mletých orechov
- 200g smotanového syra- napr. v črievku
- dva žĺtky
- dve čajové lyžičky prášku do pečiva
Postup:
Zo všetkého vypracujeme kvalitné nelepivé cesto, plát rozvaľkáme asi na pol centimetra do výšky a rôznymi formičkami vykrajujeme tvary. Pagáčiky, kolieska, tyčinky. Vrch potrieme rozšľahaným vajíčkom, posypeme soľou, rascou, makom.
Zajtra vám dáme tip na mäsovú pochúťku z diviny, ktorou môžete príjemne prekvapiť hostí pri veľkonočnom slávnostnom obede.