Slané orechové pagáčiky

Slané orechové pagáčiky

Ako sa asi jedlo pred 123-mi rokmi? Tak to si môžeme len predstavovať, alebo vyčítať z rôznych kníh. Napríklad starých historických kuchárok. Tých je však v originálnom vydaní zachovaných veľmi málo a tak sme vďační za každý jeden uchovaný recept, napríklad aj v ošúchanej písanke. Listovali sme v nej  aj včera. Dnes však skrýva ešte väčšie tajomstvo. Anna Voleková zo Serede ho však ochotne odkryla pred Hanou Michalčíkovou.

Slané orechové pagáčiky Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Na Slané orechové pagáčiky budeme potrebovať:

  • 400 g hladkej múky
  • 250 g masla
  • kávovú lyžičku soli
  • 100 g mletých orechov
  • 200g smotanového syra- napr. v črievku
  • dva žĺtky
  • dve čajové lyžičky prášku do pečiva


Postup:

Zo všetkého vypracujeme kvalitné nelepivé cesto, plát rozvaľkáme asi na pol centimetra do výšky a rôznymi formičkami vykrajujeme tvary. Pagáčiky, kolieska, tyčinky. Vrch potrieme rozšľahaným vajíčkom, posypeme soľou, rascou, makom.
Zajtra vám dáme tip na mäsovú pochúťku z diviny, ktorou môžete príjemne prekvapiť hostí pri veľkonočnom slávnostnom obede.

Autor: Hana Michalčíková

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame