Tento týždeň pečieme a varíme s Beátou Repíkovou a Gabrielou Bottlíkovou. Určite si pochutíme, v ponuke je recept, ktorí časom nájdeme aj v Gabikinej novej kuchárskej knihe.
Čokoládový kváskový chlebík Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujeme:
ryžovú múku a vodu dáme do pohára ktorý zavrieme a odložíme na 4 dni do chladničky. Potom z neho odoberieme a opäť pridáme ryžovú múku – po ďalších 12 tich hodinách máme hotový ryžový rozkvas. Ten pridáme k múke. Navážime si: 70 gramov pohánkovej múky, 70 gramov quinoa múky, 70 gramov ovsenej bezlepkovej múky. Z 200 gramov čokoládovej hmoty a 100 gramov vegánskeho tuku bez sóje urobíme hmotu nad parou a tu pridáme do múky s ryžovým rozkváskom. Napokon pridáme 7 g psyllia, ktoré rozmiešame s vodou / cca 100 – 200 gramov. Cesto poriadne vymiesime, vytvarujme bochník a pečieme. Dobrú chuť prajeme.
Zajtra si pripravíme Chia puding so zapekanou čokoládovou granolou.