Banofi košíčky

Banofi košíčky

Tento týždeň budeme variť a piecť tak, že si pochutia aj tí, ktorí majú naraz niekoľko intolerancií. Napríklad tí, ktorí nemôžu konzumovať mliečne a vaječné bielkoviny, lepok, sóju a k tomu majú aj histamínovú intoleranciu. Také recepty pripravuje dnes Beáta Repíková a Gabriela Bottlíková. Dnes si pripravíme banofi košíčky.

Banofi košíčky Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Potrebujeme:

  • 300 gramov mandľovej múky
  • 100 gramov kokosového cukru
  • 120 gramov kakaového alebo veganskeho masla
  • 200 gramov vody
  • 14 gramov psylia


Postup:

Mandľovú múku, kokosový cukor, tuk alebo  maslo spolu zmiešame a pridáme  masu ktorú urobíme z vody a so psylia. Cesto natlačíme do formičiek a dáme piecť na teplotu 160 – 170 stupňov. Keď košíčky vychladnú pridáme puding, ktorý urobíme z mandľového mlieka a ryžového pudingu. Môžeme ho dochutiť agave sirupom.
Zajtra si pripravíme čokoládový kvaskový chlebík s lieskovcami.  

Autor: Beáta Repíková

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame