Napriek tomu, že dnes nie je problém kúpiť si v cukrárni akýkoľvek zákusok, je veľa gazdiniek, ktoré dávajú prednosť dezertu, ktorý si doma sami upečú. Ako sa dozvedela Viera Horáková, Lucia Minarovičová rada pripravuje ovocné koláče.
Sypaný jablkový koláč Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Na sypaný jablkový koláč potrebujeme:
Zmiešame 150 gramov detskej krupice, 150 gramov polohrubej múky, 120 gramov cukru, 1 balíček vanilkového cukru a pol balíčka prášku do pečiva. Kilo jabĺčok postrúhame, pridáme 3 polievkové lyžice cukru, citrónovú šťavu a trocha škorice. Do tortovej formy nasypeme 1/3 suchej zmesi, na ňu dáme polovičku jablkovej zmesi, opäť dáme suchú zmes a na ňu jablkovú, ktorú zasypeme poslednou tretinou suchej zmesi. Prelejeme rozpusteným maslom a vložíme do vyhriatej rúry na 40 minút.