Chilli Con Carne

Chilli Con Carne

Možno sa aj vy sa z času na čas obrátite na vašich blízkych  s otázkou, čo máte uvariť, na čo majú chuť. Odpoveď "to je jedno", vás asi nepoteší, lebo možno máte pocit, že varíte dookola stále to isté. Aj preto vám Kulinárium môže poslúžiť ako inšpirácia. Chilli Con Carne, pripravovala Viera Horáková s Luciou Minarovičovou.

Chilli Con Carne Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Potrebujeme:

  • 1 červenú papriku
  • cibuľu
  • chilli papričku
  • slnečnicový olej
  • pol kila mletej bravčoviny
  • mletú papriku
  • mletú rascu
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 400 gramov paradajok z konzervy
  • paradajkový pretlak
  • oregano
  • 125 mililitrov červeného vína
  • soľ
  • krištáľový cukor
  • 400 gramov červenej fazule z konzervy


Postup:

V hrnci rozohrejeme olej a opražíme na drobno nakrájanú papriku, chilli papričku a cibuľu. Pridáme pomleté mäso, mletú papriku a rascu. Prelisovaný cesnak spolu s paradajkami aj so šťavou, pretlakom, oreganom, vínom, soľou, a cukrom pridáme k mäsu. Prikryjeme a dusíme asi 15 minút. Na záver pridáme fazuľu a ešte 5 minút podusíme. Chilli Con Carne servírujeme s arabským chlebom. Zajtra si spolu pripravíme kuracie prsia so zeleninou.

Autor: Viera Horáková

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame