Škoricová torta podľa receptu Adriany Kemka

Škoricová torta podľa receptu Adriany Kemka

Škoricu ako korenie poznajú nielen milovníci sladkého vianočného pečiva, alebo punču, či vareného vína, v ktorom nesmie chýbať, ale tiež vyznávači  ázijskej kuchyne. No a nesmieme zabudnúť na našich najmenších- milovníkov krupicovej kaše ,v ktorej škorica  dlhé roky zápasí o prvenstvo s kakaom. Škorica je nepochybne veľmi chutné korenie, navyše aj veľmi cenné kvôli svojim liečivým vlastnostiam, ktoré sú známe už po stáročia a tinktúry a olej zo škorice si získavajú pozornosť aj v modernej vede. A práve škorica bude hrať hlavnú úlohu aj v našom dnešnom sladkom recepte , ktorý tak ,ako všetky v tomto týždni, ponúkla foodblogerka a autorka knihy Malou vidličkou Adriana Kemka Hane Michalčíkovej.

Škoricová torta podľa receptu Adriany Kemka Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Na Škoricovú tortu podľa receptu Adriany Kemka budeme potrebovať:

  • pol šálky kokosovej múky
  • jednu šálku kešu masla
  • pol šálky tekutého sladidla- môže to byť- agáve sirup, ryžový sirup alebo hustejší med
  • jednu čajovú lyžičku škorice



Na krém budeme potrebovať:

  • jednu a štvrť šálky krémového syra
  • štvrť šálky kokosového cukru, alebo klasického cukru
  • tri štvrte čajovej lyžičky škorice


Torta sa nepečie, je pomerne rýchlo hotová, len ju treba dať chladiť, aby si udržala formu. Zmiešame kokosovú múku, kešu maslo, sladidlo a škoricu a vytvoríme hustú hmotu tak, aby sme ju vedeli natlačiť do tortovej formy. Ak je zmes príliš hustá, môžeme pridať trošku mlieka, ak je príliš tekutá, prisypeme trochu kokosovej múky. Kokosovú múku používame preto, že sa môže jesť aj bez pečenia a toto je nepečená torta. Hmotu dôkladne stačíme do tortovej formy, ktorú sme si vystlali papierom na pečenie, aby sme ju vedeli rýchlo vybrať a dáme do chladničky. Pokiaľ sa korpus chladí, vyrobíme si krém a  jednoducho zmiešame krémový syr s cukrom a so škoricou. Rozotrieme na korpus a necháme chladiť. Na záver posypeme škoricou, ozdobíme čokoládovými ozdôbkami a podávame oslávencovi.

Autor: Hana Michalčíková

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame