Fazuľové Brownies podľa receptu Adriany Kemka

Fazuľové Brownies podľa receptu Adriany Kemka

Brownies poznáme čokoládové, orechové, vanilkové, aj kváskové a kakaové, ale vždy ide o pochúťku, ktorá je vo vnútri krásne vláčna a na povrchu má chrumkavú vrstvu. Dnes dáme klasike pokoj - aby ste rozumeli, čokoládu vo väčšom množstve, ktoré je pri brownies/braunis/ dominantná, odložíme. Sústredíme sa na bežnú strukovinu, s ktorou tiež, pri správnej úprave,  môžeme zažiť “nebíčko v papuľke“. Recept ponúkla do dnešného Kulinária Hane Michalčíkovej  foodblogerka Adriana Kemka, s ktorou varíme a pečieme po celý týždeň bezlepkové, bezlaktózové špeciality a ktorá je zároveň autorkou knihy Malou vidličkou.

Fazuľové Brownies podľa receptu Adriany Kemka Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Na Fazuľové Brownies podľa receptu Adriany Kemka budeme potrebovať:

vysokorýchlostný mixér, do ktorého dáme uvarené fazule, ktoré rozmixujeme na kašu, pridáme arašidové maslo, kokosový olej, javorový sirup a vanilku. Zmixujeme. V druhej miske zmiešame mandľovú múku, kakao, sódu bikarbónu a prášok do pečiva.  Vlejeme fazuľovú zmes a vymiešame stierkou na hladkú hmotu. Formu alebo plech si vyložíme papierom na pečenie. Vlejeme cesto. Dáme piecť do rúry pri teplote 175 stupňov na cca 25 minút. Necháme vychladnúť a polejeme čokoládovou polevou, ktorú sme si pripravili nad parou.
Ak nás máte chuť a čas počúvať aj v nedeľu ráno, o 7.39 vám ponúkneme recept na Škoricovú tortu.

Autor: Hana Michalčíková

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame