Možno ste sa už o tom dočítali: tekvica posilňuje vašu imunitu. Pôvod tekvice je v 15-tom storočí v Ázii a je dodnes jednou z hlavných ingrediencií orientálnej kuchyne. V Európe ju začali používať až o sto rokov neskôr. Okrem spomínaných zdravotných benefitov po nej môžeme siahnuť aj vtedy, keď napríklad chceme zredukovať hmotnosť. Je síce bohatá na živiny, ale obsahuje až 90 percent vody a keďže jej semiačka obsahujú tryptofán, podporia zároveň aj náš dobrý spánok. Recept na jedlo z tekvice nadiktovala Hane Michalčíkovej Adriana Kemka.
Tekvicové lievance podľa receptu Adriany Kemka Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujeme:
- tekvicové pyré
- prášok do pečiva
- kokosový cukor
- korenie do tekvicového koláča
- škoricu
- olej
- soľ
- vajce
- vanilkový extrakt
- hladkú múku a mlieko
Postup:
Vo veľkej mise zmiešame spolu všetky ingrediencie okrem múky a mlieka. Pridáme múku a vymiešame. Prilievame po troche mlieko , aby bolo cesto tekutejšie. Opekáme na panvici, pokiaľ zľahka nezhnednú. Podávame s džemom, čokoládou alebo javorovým sirupom.
Zajtra si pripravíme sladkú pochúťku: Fazuľové Brownies.