Tekvicové lievance podľa receptu Adriany Kemka

Tekvicové lievance podľa receptu Adriany Kemka

Možno ste sa už o tom dočítali: tekvica posilňuje vašu imunitu. Pôvod tekvice je v 15-tom storočí v Ázii a  je dodnes jednou z hlavných ingrediencií orientálnej kuchyne. V Európe ju začali používať až o sto rokov neskôr. Okrem spomínaných zdravotných benefitov po nej môžeme siahnuť aj vtedy, keď napríklad chceme zredukovať hmotnosť. Je síce bohatá na živiny, ale obsahuje až 90 percent vody a keďže jej semiačka obsahujú tryptofán, podporia zároveň aj náš dobrý spánok. Recept na jedlo z tekvice nadiktovala Hane Michalčíkovej Adriana Kemka.

Tekvicové lievance podľa receptu Adriany Kemka Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Potrebujeme:

  • tekvicové pyré
  • prášok do pečiva
  • kokosový cukor
  • korenie do tekvicového koláča
  • škoricu
  • olej
  • soľ
  • vajce
  • vanilkový extrakt
  • hladkú múku a mlieko


Postup:

Vo veľkej mise zmiešame spolu všetky ingrediencie okrem múky a mlieka. Pridáme múku a vymiešame. Prilievame po troche mlieko , aby bolo cesto tekutejšie. Opekáme na panvici, pokiaľ zľahka nezhnednú. Podávame s džemom, čokoládou alebo javorovým sirupom.
Zajtra si pripravíme sladkú pochúťku: Fazuľové Brownies.

Autor: Hana Michalčíková

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame