Cviklové rizoto podľa Adriany Kemka

Cviklové rizoto podľa Adriany Kemka

Viete čo býva najväčším problémom gazdiniek na celom svete? Čo budú variť. Niektoré sa vynašli tak, že si dopredu pripravia jedálny lístok na celý týždeň. Iné improvizujú, hľadajú recepty na internete, alebo čakajú, čo si objednajú členovia rodiny. Aj varenie v rodinách má však svoje pravidlá a tak po mäsitých jedlách nasledujú obyčajne sladké, alebo zeleninové. Aj preto sa Hana Michalčíková opýtala Adriany Kemka, s ktorou tento týždeň pripravujeme chutné a zdravé jedlá - za všetky ženy pri sporákoch.

Cviklové rizoto podľa Adriany Kemka Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Potrebujeme:

  • dve stredné cvikly
  • maslo
  • cibuľu
  • ryžu na rizoto
  • biele korenie
  • biele víno
  • zeleninový vývar
  • parmezán



Postup:

Cviklu uvaríme, cibuľku upražíme na masle a do nej pridáme ryžu. Počkáme, kým sa všetky zrnká ryže obalia v masle, zamiešame a poprášime troškou bieleho korenia. Všetko zalejeme bielym vínom. Keď sa víno odparí, zalejeme ryžu jednou naberačkou zeleninového vývaru, opäť prikryjeme a necháme odpariť. A takto dolievame až pokým je ryža al dente.
Cviklu uvarenú v pare máme pripravenú a rozdelíme si ju tak, že jednu tretinu množstva dáme do nádoby a rozmixujeme ponorným mixérom a zvyšnú časť pokrájame na menšie kocky. Keď je ryža v kastróle al dente, môžeme primiešať cviklové pyré a na záver pridáme celé kocky cvikly. Premiešame a pridáme postrúhaný parmezán a necháme pod pokrievkou ešte dôjsť. Podávame posypané zvyšným parmezánom a môžeme konzumovať s kyslými uhorkami.
Zajtra si pripravíme tekvicové lievance. 

Autor: Hana Michalčíková

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame