Cícerovo šošovicové curry

Cícerovo šošovicové curry

Adrianu Kemka, s ktorou pripravujeme recepty v našom Kulináriu po celý tento týždeň, baví chystať bezlepkové, bezlatózové jedlá, dokonca aj také, v ktorých sa obídeme bez vajec. Včera sme si mohli pochutnať na Rozmarínovej focaccii, dnes budú mať v jedle prevahu strukoviny- cícer a šošovica. Cícer má vysoký obsah bielkovín, bojuje proti zápalom v tele, neobsahuje lepok, je ideálny pre celiaktikov, no a šošovica pomáha pri tvorbe svalov, posilňuje výkonnosť mozgu a telu dodáva železo. Hane Michalčíkovej prezradila Adriana Kemka aj názov jedla, ktoré odporúča.

Cícerovo šošovicové curry Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Potrebujeme:

  • dve polievkové lyžice kokosového oleja
  • jednu nadrobno nakrájanú cibuľu
  • dva roztlačené cesnaky
  • dve až tri čajové lyžičky mletej červenej papriky
  • jednu čajovú lyžičku koriandru
  • jednu čajovú lyžičku cayenského korenia
  • dve čajové lyžičky curry korenia
  • dve až tri polievkové lyžice paradajkového pyré
  • 400 ml konzervy kokosového mlieka
  • dve až tri polievkové lyžice sušeného kokosového mlieka/nemusí byť/
  • 2 polievkové lyžice arašidového masla
  • 320g konzervy cíceru
  • jednu kocku bujónu
  • jednu polievkovú lyžicu šťavy z limetky
  • dve hrste červenej šošovice



Postup:


Na kokosovom oleji opražíme cibuľku a pridáme roztlačený cesnak. Opražíme len zľahka, aby sa nespálil. Postupne po jednej pridáme všetky koreniny a paradajkový pretlak. Vlejeme konzervu kokosového mlieka, Môžeme pridať aj dve-tri polievkové lyžice sušeného kokosového mlieka. Výsledná zmes bude jemnejšia .Pridáme aj arašidové maslo, ktoré dobre rozmiešame, aby nám v zmesi nezostali veľké hrudky. Zlejeme konzervu cíceru a pridáme do zmesi. Červenú šošovicu prepláchneme a pridáme do hrnca, všetko necháme spolu krátko povariť. Do zmesi vložíme kocku bujónu a necháme rozpustiť. Ak treba dolejeme troškou vody. Tí, ktorí majú radi ostré jedlá môžu dochutiť mletými chilli papričkami. Podávame s ryžou. 
Zajtra si pripravíme Cviklové rizoto.

Autor: Hana Michalčíková

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame