Jednoducho a bezlepkovo s Adrianou Kemka

Jednoducho a bezlepkovo s Adrianou Kemka

Adriana Kemka je mladá mama dvoch synov - Šimona  a Matúša, manželka herca Juraja Kemku, ktorá rada varí a pečie a svoje recepty aj rada zverejňuje. Je autorkou knihy Malou vidličkou, ktorá obsahuje zaujímavé recepty: sú bezlepkové, bezlaktózové a môžu z nich variť aj ľudia s intoleranciou na vajíčka. Niektoré z nich vybrala spolu s Hanou Michalčíkovou aj do tohtotýždňového Kulinária.

Jednoducho a bezlepkovo s Adrianou Kemka Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Potrebujeme:

  • vodu
  • droždie bez lepku
  • jednu čajovú lyžičku Psyllia
  • javorový sirup
  • soľ
  • olivový olej
  • samokypriacu múku
  • rozmarín


Postup:

Zohrejeme si vodu na 40 stupňov Celzia, do nej vsypeme droždie a Psyllium. Necháme to chvíľku pracovať, asi 8-10 minút. Postupne do zmesi pridávame po jednej ingrediencii a vždy dôkladne premiešame: javorový sirup, soľ, olej, preosiatu múku a nakoniec primiešame rozmarín. Nedávame to do mixéra, ale premiešame jemne stierkou. Vymastíme si formu na pečenie a do nej vlejeme cesto, ktoré necháme asi pol hodinku pracovať a na vrchu cesta urobíme dierky. Môžeme posypať hrubozrnnou soľou a polejeme olivovým olejom. Pečieme na 180 stupňoch Celzia si 40 minút. 
Zajtra si pripravíme Cícerovo - šošovicové karí.

Autor: Hana Michalčíková

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame