Adriana Kemka je mladá mama dvoch synov - Šimona a Matúša, manželka herca Juraja Kemku, ktorá rada varí a pečie a svoje recepty aj rada zverejňuje. Je autorkou knihy Malou vidličkou, ktorá obsahuje zaujímavé recepty: sú bezlepkové, bezlaktózové a môžu z nich variť aj ľudia s intoleranciou na vajíčka. Niektoré z nich vybrala spolu s Hanou Michalčíkovou aj do tohtotýždňového Kulinária.
Jednoducho a bezlepkovo s Adrianou Kemka Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujeme:
- vodu
- droždie bez lepku
- jednu čajovú lyžičku Psyllia
- javorový sirup
- soľ
- olivový olej
- samokypriacu múku
- rozmarín
Postup:
Zohrejeme si vodu na 40 stupňov Celzia, do nej vsypeme droždie a Psyllium. Necháme to chvíľku pracovať, asi 8-10 minút. Postupne do zmesi pridávame po jednej ingrediencii a vždy dôkladne premiešame: javorový sirup, soľ, olej, preosiatu múku a nakoniec primiešame rozmarín. Nedávame to do mixéra, ale premiešame jemne stierkou. Vymastíme si formu na pečenie a do nej vlejeme cesto, ktoré necháme asi pol hodinku pracovať a na vrchu cesta urobíme dierky. Môžeme posypať hrubozrnnou soľou a polejeme olivovým olejom. Pečieme na 180 stupňoch Celzia si 40 minút.
Zajtra si pripravíme Cícerovo - šošovicové karí.