Kačacia krémová polievka

Kačacia krémová polievka

Hlavnú úlohou v dnešnom sviatočnom Kulináriu bude hrať kačica. Nebudeme ju však piecť, ale si z nej urobíme skvelú krémovú polievku. Ide o záverečný recept v rámci festivalu slovenských chutí z trenčianskeho Jilemáku. Celý týždeň totiž spoločne s Barborou Jurenovou varili študenti Strednej odbornej školy obchodu a služieb. Dnešný recept však nebude v podaní žiakov, ale majsterky odborného výcviku Galiny Sýkorovej.

Kačacia krémová polievka Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Potrebujeme:

  • 500 g kačacieho skeletu
  • 300 g hydinových drobov
  • 300 g koreňovej zeleniny (mrkva, zeler, petržlen)
  • cibuľu
  • cesnak
  • 50 g smotany na šľahanie
  • soľ
  • bobkový list
  • celé čierne korenie
  • nové korenie
  • 100 g zemiakov
  • žeruchu
  • petržlenovú vňať
  • maslo
  • olej


Postup:

Na rozpálenom ohni sprudka opečieme zo všetkých strán kačací skelet a nakrájanú mrkvu, petržlen a zeler. Pridáme cibuľu, korenie, zalejeme vodou a posolíme. Privedieme do varu, pozbierame vyzrážané bielkoviny a varíme zhruba hodinu. Následne pridáme hydinové droby a varíme, až kým nezmäknú. Vývar scedíme, kačací skelet oberieme a nakrájame droby. Na rezance nakrájanú zeleninu orestujeme na masle. Pridáme nakrájaný cesnak. Orestovanú zeleninu vložíme do vývaru, pridáme vopred uvarené zemiaky, soľ, korenie, smotanu a vymixujeme. Polievku necháme chvíľu prejsť varom a na záver ozdobíme žeruchou.

Autor: Barbora Jurenová

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame