Festival slovenských chutí v podaní študentov z trenčianskeho Jilemáku pokračuje aj dnes. Tentoraz sa spoločne s Barborou Jurenovou pustíme do prípravy rybieho chodu, ktorý oceníte ako ľahký obed či zdravú večeru. No a kto pripravil dnešný recept?
Pstruh s kôprovým dipom a baby zemiakmi Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujeme:
- dva pstruhy
- soľ
- mleté čierne korenie
- olivový olej
- citrónovú šťavu
- hladkú múku
- cesnak
- tymián
- maslo
- 40 g bieleho jogurtu
- 40 g tvarohu
- kôpor
- petržlenovú vňať
- baby zemiaky
Postup:
Pstruhy očistíme, umyjeme, naporciujeme na filety, osušíme, posolíme a okoreníme. Stranu s kožou trochu pomúčime a opečieme na olivovom oleji. Ryby otočíme na druhú stranu, pridáme roztlačený cesnak, tymián a lyžicu masla. Pokvapkáme citrónovou šťavou a odstavíme zo sporáka, aby ryby ešte trochu došli. Môžeme sa pustiť do dipu – zmiešane jogurt s tvarohom, pridáme olivový olej, citrónovú šťavu a všetko dobre premiešame. Do základu pridáme prelisovaný cesnak, nasekaný kôpor a ešte raz dobre premiešame. Ošúpané zemiaky varíme do mäkka v osolenej vode. Na záver k nim pridáme maslo a ešte nadrobno nasekanú petržlenovú vňať.
V našej zajtrajšej kulinárskej ponuke budú batátové šúľance s orieškami a makom.