Tento týždeň sú s nami v našej pomyslenej rozhlasovej kuchyni Barbora Jurenová a študenti z trenčianskej Strednej odbornej školy obchodu a služieb. Festival slovenských chutí v podaní šikovných budúcich kuchárov bude dnes aj pokračovať. Spoločne si pripravíme jednoduchý recept, ktorý určite poteší všetkých fanúšikov zdravej stravy.
Kurací steak s bryndzovým krupotom a špenátom Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujeme:
- jačmenné krúpy
- bryndzu
- slaninu
- smotanu na varenie
- soľ
- mleté čierne korenie
- pažítku
- 500 g kuracích pŕs
- olej
- maslo
- baby špenát
- korenie na steak
Postup:
Krúpy uvaríme. Bryndzu zmiešame so smotanou, pridáme pažítku a korenie. Uvarené krúpy opláchneme studenou vodou, spojíme s bryndzovou zmesou. Pridáme na panvici opraženú slaninu. Kuracie prsia umyjeme, narežeme mriežku na hladkej strane, okoreníme a osolíme. Na panvici rozpustíme maslo s olejom a mäso opekáme z každej strany cca 5 minút. Následne steaky zabalíme do alobalu a necháme dôjsť. Do výpeku na panvici pridáme maslo a orestujeme baby špenát.
Zajtra si spoločne pripravíme rybí chod v podobe pstruha s kôprovým dipom a baby zemiakmi.