Kurací steak s bryndzovým krupotom a špenátom

Kurací steak s bryndzovým krupotom a špenátom

Tento týždeň sú s nami v našej pomyslenej rozhlasovej kuchyni Barbora Jurenová a študenti z trenčianskej Strednej odbornej školy obchodu a služieb. Festival slovenských chutí v podaní šikovných budúcich kuchárov bude dnes aj pokračovať. Spoločne si pripravíme jednoduchý recept, ktorý určite poteší všetkých fanúšikov zdravej stravy.

Kurací steak s bryndzovým krupotom a špenátom Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Potrebujeme:

  • jačmenné krúpy
  • bryndzu
  • slaninu
  • smotanu na varenie
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • pažítku
  • 500 g kuracích pŕs
  • olej
  • maslo
  • baby špenát
  • korenie na steak


Postup:

Krúpy uvaríme. Bryndzu zmiešame so smotanou, pridáme pažítku a korenie. Uvarené krúpy opláchneme studenou vodou, spojíme s bryndzovou zmesou. Pridáme na panvici opraženú slaninu. Kuracie prsia umyjeme, narežeme mriežku na hladkej strane, okoreníme a osolíme. Na panvici rozpustíme maslo s olejom a mäso opekáme z každej strany cca 5 minút. Následne steaky zabalíme do alobalu a necháme dôjsť. Do výpeku na panvici pridáme maslo a orestujeme baby špenát.
Zajtra si spoločne pripravíme rybí chod v podobe pstruha s kôprovým dipom a baby zemiakmi.

Autor: Barbora Jurenová

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame