Dali by ste si na obed niečo zdravé a chutné? Napríklad fazuľovú štrúdľu? Ak áno - vypočujte si starý prešporský recept, ktorý Miroslav Würfl nahral s turistickou sprievodkyňou Dagmar Gubovou. Najprv si spoločne skontrolovali všetky suroviny, ktoré budeme potrebovať na jej prípravu.
Fazuľová štrúdľa Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujete:
- pol kila fazule
- tri staršie rožky
- cibuľku
- masť
- dvadsať deka blanšírovanej zelenej fazuľky
- kyslú smotanu
- mlieko
- dve vajíčka
- lístkové cesto
- muškátový orech
- mleté čierne korenie
- soľ
Postup:
Namočíme a uvaríme pol kila fazule. Následne si opražíme cibuľku na masti, k nej pridáme uvarenú fazuľu, tri rožky, ktoré sme namočili v mlieku a vyžmýkali a pridáme aj pokrájané oblanšírované zelené fazuľky. Do tejto zmesi vložíme dve vajíčka aj kyslú smotanu, prichutíme soľou, čiernym korením a muškátovým orieškom, a všetko dôkladne zmiešame. Po desiatich minútach naplníme touto zmesou lístkové cesto. Potrieme vajíčkom, do ktorého sme pridali trochu mlieka – a pečieme 20 minút pri teplote 180 stupňov Celzia. Dobrú chuť!