Fazuľová štrúdľa

Fazuľová štrúdľa

Dali by ste si na obed niečo zdravé a chutné? Napríklad fazuľovú štrúdľu? Ak áno - vypočujte si starý prešporský recept, ktorý Miroslav Würfl nahral s turistickou sprievodkyňou Dagmar Gubovou. Najprv si spoločne skontrolovali všetky suroviny, ktoré budeme potrebovať na jej prípravu.

Fazuľová štrúdľa Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Potrebujete:

  • pol kila fazule
  • tri staršie rožky
  • cibuľku
  • masť
  • dvadsať deka blanšírovanej zelenej fazuľky
  • kyslú smotanu
  • mlieko
  • dve vajíčka
  • lístkové cesto
  • muškátový orech
  • mleté čierne korenie
  • soľ


Postup:  
 
Namočíme a uvaríme pol kila fazule. Následne si opražíme cibuľku na masti, k nej pridáme uvarenú fazuľu, tri rožky, ktoré sme namočili v mlieku a vyžmýkali a pridáme aj pokrájané oblanšírované zelené fazuľky. Do tejto zmesi vložíme dve vajíčka aj kyslú smotanu, prichutíme soľou, čiernym korením a muškátovým orieškom, a všetko dôkladne zmiešame. Po desiatich minútach naplníme touto zmesou lístkové cesto. Potrieme vajíčkom, do ktorého sme pridali trochu mlieka – a pečieme 20 minút pri teplote 180 stupňov Celzia. Dobrú chuť!

Autor: Miroslav Würfl

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame