Vinárska teľacia špička

Vinárska teľacia špička

Spolu s turistickou sprievodkyňou Dagmar Gubovou z Bratislavy vám tento týždeň ponúkame osvedčené prešporské recepty. Dnes sa môžeme tešiť na vinársku teľaciu špičku. Miroslav Würfl si najskôr zapísal suroviny, ktoré si musíme zaobstarať.

Vinárska teľacia špička Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Potrebujeme: 

  • jeden kilogram hovädzích alebo teľacích kostí
  • dva kilogramy mäsa, najlepší je teľací kvet
  • dve mrkvy
  • jeden petržlen
  • polovičku zeleru
  • jeden pór
  • dve cibule
  • dva strúčiky cesnaku
  • pažítku
  • štyri vajíčka
  • muškátový orech
  • červené víno
  • mleté čierne korenie
  • soľ


Postup:

Do studenej vody vložíme kosti a začneme variť vývar. Keď voda zovrela, tak do hrnca pridáme mäso, všetku zeleninu a varíme asi dve hodiny. Teraz si urobíme vínovú omáčku. Do kastrólika nalejeme dve deci vína, pridáme k nim štyri žĺtky, vymiešame ich do peny, osolíme, okoreníme a odstavíme nabok. Medzitým sa nám teľacia špička už uvarila a máme hotových niekoľko chodov – mäso, polievku aj varený špik. Keď zjeme polievku, mäso vyberieme z vývaru, rozkrájame, položíme na tanier a polejeme vínovou omáčkou. Ako prílohu podávame čerstvý chlieb.

Zajtra si pripravíme mäsovú mozaiku.

Autor: Miroslav Würfl

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame