Prešporský rezeň

Prešporský rezeň

Tento týždeň sme v kuchyni turistickej sprievodkyne Dagmar Gubovej, ktorá pripravuje jedlá zo starých prešporských receptov. Veď Bratislava bola v minulosti križovatkou rôznych chutí. Dnes padla voľba na prešporský rezeň, ktorý je najlepšie servírovať hosťom až na druhý deň. Miroslav Würfl sa - ako obvykle - najprv opýtal na suroviny.

Prešporský rezeň Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Potrebujeme: 

  • mäso z morky, najlepšie prsia
  • cibuľu
  • cesnak
  • pór
  • petržlenovú vňať
  • olej
  • hladkú múku
  • vajíčka
  • strúhanku
  • smotanu
  • maslo
  • soľ



Postup:

Nakrájané a naklepané mäso naložíme v oleji do nádoby, ktorá sa dá uzatvoriť. Medzi jednotlivé rezne dáme časti zeleniny, čiže cibuľu, cesnak, pór aj petržlenovú vňať a necháme to odpočívať 24 hodín. Na druhý deň pokračujeme s prípravou mäsa ako na tradičný rezeň. Mäso očistíme od zeleniny, obalíme ho v múke, k vajíčkam pridáme trošku smotany, ktorú osolíme a obalíme v strúhanke. Ak ho vyprážame v oleji, pridáme ešte dve lyžice masla – a rezne dostanú skvelú chuť! Prešporský rezeň podávame so slovenským zemiakovým šalátom, alebo s varenými zemiakmi posypanými petržlenovou vňaťou.

Zajtra sa môžeme tešiť na vinársku teľaciu špičku.   

Autor: Miroslav Würfl

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame