Prešporské recepty: rybacia polievka

Prešporské recepty: rybacia polievka

Tento týždeň vám ponúkneme recepty z kuchyne turistickej sprievodkyne Dagmar Gubovej. Musíme podotknúť, že celá jej rodina už dlhé roky miluje špeciality z rýb, aj starobratislavskú rybaciu polievku. Tento recept sa u nich dedí z generácie na generáciu. Miroslavovi Würflovi najprv prezradila, čo všetko budeme potrebovať na jej prípravu.

Rybacia polievka Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Potrebujeme:
 
Ak sme si kapra filetovali, tak budeme potrebovať kúsky mäsa, ale najmä:

  • hlavu kapra, jeho vnútornosti, plutvy, mlieč, aj zadnú časť chvosta
  • cibuľu
  • masť
  • krupicu
  • mrkvu
  • petržlen
  • mletú červenú papriku
  • soľ


Postup:

Všetky časti z kapra vložíme do studenej vody, ktorú osolíme. Pridáme jednu celú cibuľu a varíme, kým z toho nevznikne nami požadovaný vývar. Na zápražku zmiešame krupicu s vodou, posypanú červenou paprikou. Keď sa nám vývar  uvarí, tak zápražku rozriedime precedeným vývarom a pridáme ešte mrkvu a petržlen. Chvíľu to spolu povaríme, a polievka je hotová.
Pri rybacích špecialitách ešte ostaneme - zajtra si pripravíme kapra na čierno.  



Autor: Miroslav Würfl

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame