Tento týždeň vám ponúkneme recepty z kuchyne turistickej sprievodkyne Dagmar Gubovej. Musíme podotknúť, že celá jej rodina už dlhé roky miluje špeciality z rýb, aj starobratislavskú rybaciu polievku. Tento recept sa u nich dedí z generácie na generáciu. Miroslavovi Würflovi najprv prezradila, čo všetko budeme potrebovať na jej prípravu.
Rybacia polievka Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujeme:Ak sme si kapra filetovali, tak budeme potrebovať kúsky mäsa, ale najmä:
- hlavu kapra, jeho vnútornosti, plutvy, mlieč, aj zadnú časť chvosta
- cibuľu
- masť
- krupicu
- mrkvu
- petržlen
- mletú červenú papriku
- soľ
Postup:
Všetky časti z kapra vložíme do studenej vody, ktorú osolíme. Pridáme jednu celú cibuľu a varíme, kým z toho nevznikne nami požadovaný vývar. Na zápražku zmiešame krupicu s vodou, posypanú červenou paprikou. Keď sa nám vývar uvarí, tak zápražku rozriedime precedeným vývarom a pridáme ešte mrkvu a petržlen. Chvíľu to spolu povaríme, a polievka je hotová.
Pri rybacích špecialitách ešte ostaneme - zajtra si pripravíme kapra na čierno.
Autor: Miroslav Würfl