Neodmysliteľnou bodkou za nedeľným obedom je dezert. Menej zručné gazdinky si ho kúpia v cukrárni, tie, ktoré pečú radi si ho pripravia doma. Ako sa dozvedel Marcel Hanáček od Viery Horákovej, v jej domácnosti „ letia „ londýnske rezy.
Londýnske rezy Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujete:
- 25 Dkg. hladkej múky
- 14 Dkg. masla
- 5 Dkg. práškového cukru
- 4 žĺtky
- prášok do pečiva
- citrónovú kôru
- marmeládu
Na plnku potrebujete:
- 4 bielky
- 20 Dkg. krištáľového cukru
- 19 Dkg. orechov
Postup:
V múke rozmrvíte maslo, cukor, žĺtky, citrónovú kôru, prášok do pečiva. Všetko spolu zmiešate a cesto rozvaľkáte. Položíte na plech, potriete marmeládou na vrch natriete plnku a dáte piecť do rúry.
Autor: Viera Horáková